Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Age 45 and weight 90 kg

Είναι Ιούνιος του 2017 και αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε ηλικία 45 ετών και το βάρος μου είναι 90 κιλά.

Για τον σωματότυπού μου έχω BMI 29.4 (Δείκτης μάζας σώματος - ιδανικού βάρους) και το ποσοστό λίπους στο σώμα μου ανέρχεται στο 8.73% της συνολικής μάζας του σώματός μου.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό ιδανικού βάρους ανήκω στην κατηγορία Υπέρβαρος.

Το ιδανικό βάρος αναλογικά με το ύψος μου είναι στα 76.3 κιλά.
Για να επιτύχω αυτό το ιδανικό βάρος θα πρέπει να χάσω 13.7 κιλά.

Ένα βάρος το οποίο όταν το χάσω θα μπορώ να γυμνάζομαι καλύτερα αλλά και σαφώς να έχω έναν πιο υγιή οργανισμό.

Κοσμάς.

The Training to be Spartan Begins

Στην ηλικία των 45 ετών που είμαι τώρα (Ιούνιος 2017) αποφάσισα να ξεκινήσω και πάλι προπόνηση με σκοπό την καλύτερη φυσική κατάσταση του σώματος μου αλλά και την συμμετοχή μου στον 1ο αγώνα Spartan Race που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Νοεμβρίου 2017 στην Σπάρτη.

Αυτή η προπόνηση περιέχει πολύ τρέξιμο αλλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης (Crossfit) και είναι ακριβώς αυτή που ακολουθούν οι αγωνιζόμενοι του διάσημου αυτού αγώνα αντοχής μετ' εμποδίων και μπορεί οποιοσδήποτε να το κατεβάσει από το επίσημο site του Spartan Race και να το ακολουθήσει.

Η προπόνηση αυτή διαρκεί 5 εβδομάδες.

Ο σκοπός μου είναι με την προπόνηση αυτή να επαναφέρω τους γυμνασμένους μυς που έχω από τότε που πήγαινα γυμναστήριο σε ηλικία 18 - 22 χρονών αλλά αυτή την φορά και για χρήση αλλά και αντοχή στα διάφορα εμπόδια (20+) που εμπεριέχονται σε έναν αγώνα μετ'εμποδίων (Obstacle Course Race) σε συνδυασμό με τρέξιμο 5-6 χιλιομέτρων απόσταση.

Σε αυτό το blog θα βλέπετε φωτογραφίες από την προπόνηση μου αυτή, ιδέες για κατασκευή διαφόρων οργάνων και αντικειμένων που θα χρειαστώ αλλά και φωτογραφίες από την εξέλιξη του σώματος μου μέχρι και πρίν τον αγώνα αυτό. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να το κάνω τώρα, όχι αργότερα!!
Κοσμάς.

No one can make me train like a Spartan. No one can stop me from doing it either. AROO !!